Udobni in topli ženski zimski škornji

Jesen je pravi čas za nakup obutve, ki nas bo grela v hladnih zimskih mesecih. Pozimi namreč ne moremo nositi čevljev s tanjšim in premočljivim podplatom, poleg tega pa nas bo zeblo tudi v navadnih teniskah. Udobni in topli ženski zimski škornji so prava izbira, še posebej, če pozimi večkrat gazimo po snegu. 

Alternativa škornjem so malo višji gležnjarji ali pa tople ugice. Pri tem je pomembno, da izberemo tak čevelj, ki bo udoben, funkcionalen in hkrati tudi estetsko privlačen. Idealno je, da je ženska obutev za hladne dni tudi primerna za različne priložnosti, tako da lahko čevelj obujemo na krilo, kavbojke in navadne črne hlače. 

Kvalitetni čevlji za zimo so topli in udobni 

Nekateri ženski zimski škornji imajo v notranjosti na listku oznako, ki daje informacije o tem, za katere temperature so čevlji primerni, zato da nas ne bo zeblo v noge. Najbolje je izbrati obutev, ki ima na podplatu dodatno plast gume, zato da je čevelj nekoliko dvignjen nad mrzlimi tlemi. 

Obutev za mrzle dni mora biti tudi udobna, tako da podpira gležnje in hkrati ne stiska prstov. V mrzlih dneh se s stisnjenimi prsti na nogah poslabša pretok cirkulacije, zato nas še bolj zebe. Poleg tega pa prsti lahko dobijo tudi otiščance. Hkrati je dobro kupiti takšne čevlje, ki so dovolj elastični ali široki v zgornjem delu in v delu stopala. To pomeni, da lahko obujemo tudi debelejše nogavice. 

Vodoodporna obutev za hojo po snegu 

Pomembno je, da so ženski zimski škornji tudi vodoodporni. Ta lastnost ščiti noge pred vlago in mokroto, če hodimo po snegu ali dežju. Umetno ali pravo usnje je največkrat že industrijsko impregnirano, čevlji iz drugih materialov pa imajo na površini le tanek dodaten sloj zaščitnega sredstva, zato je potrebno v trgovini kupiti impregnacijsko razpršilo

Obutev za mrzle dni z debelimi podplati 

Ob nakupu je dobro izbrati takšne čevlje, ki imajo bolj debele gumijaste podplate. Usnjeni podplati ne nudijo dovolj zaščite pred mrazom. Hkrati je dobro izbrati obutev, ki nudi dober oprijem na podlago. To pomeni, da imajo podplati manjše vdolbine ali reže, ki zagotavljajo boljši oprijem na spolzkih poteh in zasneženi podlagi.  

V spletni trgovini z žensko obutvijo na naslovu infashionshop.hr so na voljo za nakup modni in kakovostni ženski zimski škornji, ugice in gležnjarji. V ponudbi so tako škornji nad koleni in nižji gležnjarji v sivi in črni barvi.