Akumulatorske kosilnice so lahke, tihe in bolj okretne

Akumulatorska kosilnica ima številne prednosti v primerjavi s klasičnimi kosilnicami. So veliko tišje, lažje in bolj okretne. Ker nimajo kabla, vam ni treba skrbeti, da bi se spotaknili ob kabel ali da bi se zapletel v grmovje.

Akumulatorske kosilnice so zelo lahke in enostavne za manevriranje, zato so odlične za manjše vrtove.

Vendar morate pred nakupom akumulatorske kosilnice vedeti nekaj stvari. Tukaj je nekaj nasvetov:

 1. Izberite pravi model za svoje potrebe. Na trgu je veliko različnih akumulatorskih kosilnic, zato je pomembno, da izberete model, ki bo ustrezal vašim potrebam. Upoštevajte velikost svoje trate, teren in kako pogosto nameravate kosilnico uporabljati.
 2. Bodite pozorni na trajanje baterije. Akumulatorske kosilnice delujejo na baterije, zato se morate prepričati, da ima izbrani model dobro življenjsko dobo baterije. V nasprotnem primeru boste morali kosilnico pogosto polniti.
 3. Bodite pripravljeni, da boste porabili nekaj več. Akumulatorske kosilnice so navadno dražje od običajnih kosilnic. Vendar pa ponujajo številne prednosti, zaradi katerih so vredne dodatnega stroška.
 4. Preverite garancijo. Pri nakupu katere koli vrste kosilnice je pomembno, da preverite garancijo. S tem boste zagotovili, da ste zavarovani v primeru, da gre s kosilnico kaj narobe.
 5. Preberite ocene. Pred nakupom obvezno preberite spletne pregledi akumulatorskih kosilnic. Tako boste lažje ugotovili, kateri modeli so najboljši in katerim se je treba izogniti.

Če boste upoštevali te nasvete, boste zagotovo našli popolno akumulatorsko kosilnico za svoje potrebe.

Prednosti in slabosti akumulatorskih kosilnic

Akumulatorske kosilnice imajo v primerjavi z bencinskimi veliko prednosti:

 • So veliko tišje in ne povzročajo hrupa
 • Prav tako ne proizvajajo emisij, zato so okolju prijaznejše
 • Akumulatorske kosilnice so pogosto lažje in lažje za manevriranje kot bencinske, zato so idealne za manjša dvorišča
 • Akumulatorske kosilnice ne potrebujejo umazanega in dragega goriva, kar vam dolgoročno prihrani čas in denar.

Slabosti akumulatorskih kosilnic

Akumulatorske kosilnice imajo v primerjavi z bencinskimi nekaj pomanjkljivosti

 • Običajno imajo krajši čas delovanja, kar pomeni, da se boste morda morali pogosteje ustaviti in napolniti baterijo
 • Akumulatorske kosilnice so lahko dražje od plinskih kosilnic, čeprav lahko dolgoročni prihranki pri gorivu izravnajo ta strošek
 • Akumulatorske kosilnice morda niso dovolj zmogljive za gosto ali zaraščeno travo, zato so manj primerne za velike trate.

Akumulatorske kosilnice postajajo vse bolj priljubljene, saj imajo številne prednosti pred običajnimi bencinskimi ali električnimi modeli. So veliko tišje in ne oddajajo hlapov, zato so okolju prijaznejše. Prav tako so enostavnejše za uporabo in vzdrževanje, saj jih ni treba napolniti z bencinom ali priključiti na električno omrežje.

Če razmišljate o nakupu akumulatorske kosilnice, vam predstavljamo, kaj morate vedeti o njihovem delovanju in kako jih najbolje izkoristiti.

Kako delujejo akumulatorske kosilnice?

Akumulatorske kosilnice delujejo na baterije, kar pomeni, da so popolnoma samostojne. Zato je njihova uporaba zelo preprosta, saj jih lahko preprosto jih vklopite in začnite kositi, ne da bi vam bilo treba skrbeti za priključitev na vir napajanja.

Baterija je ključni sestavni del akumulatorske kosilnice, ki mora biti dovolj zmogljiva, da lahko motor deluje primerno dolgo. Večina akumulatorskih kosilnic zdrži približno 30 minut, kar bi moralo zadostovati za košnjo majhne do srednje velike trate.

Če imate večjo trato, boste morda morali kupiti dodatni baterijski paket ali dva, da boste lahko kosili, ne da bi se ustavili za polnjenje.

Kako napolnim baterijo?

Polnjenje baterije akumulatorske kosilnice je zelo preprosto – preprosto jo priključite v električno omrežje in ga pustite, da se polni čez noč. Večina baterij potrebuje približno 12 ur, da doseže polno zmogljivost, zato jih je najbolje polniti čez noč, da bodo pripravljene za uporabo, ko jih boste potrebovali.

Ko je baterija popolnoma napolnjena, jo lahko preprosto odklopite iz električnega omrežja in pritrdite na kosilnico.

Kako vem, kdaj je treba baterijo napolniti?

Večina akumulatorskih kosilnic ima vgrajen indikator, ki vam pove, koliko energije je še ostalo v bateriji. Običajno gre za vrsto LED-luči, ki spreminjajo barvo, ko se moč baterije zmanjšuje.

Ko indikator pokaže, da se baterija prazni, je čas, da prenehate kositi in jo napolnite.

Ali lahko uporabljam akumulatorsko kosilnico v mokrem vremenu?

Da, akumulatorsko kosilnico lahko uporabljate v mokrem vremenu, vendar se morate pred začetkom uporabe prepričati, da je baterija popolnoma napolnjena. Mokro travo je težje kositi kot suho, zato baterija morda ne bo delovala tako dolgo kot v suhih razmerah.

Če med uporabo kosilnice začne deževati, jo preprosto ustavite in počakajte, da preneha deževati, preden nadaljujete z delom.

Ali lahko akumulatorsko kosilnico uporabljam na pobočju?

Da, akumulatorsko kosilnico lahko uporabljate na pobočju, vendar morate paziti, da ne preobremenite baterije. Košnja v klanec je bolj naporna za baterijo kot pri košnji na ravnem terenu, zato morda ne bo delovala tako dolgo.

Če kosite zelo veliko površino trate, jo je najbolje razdeliti na manjše dele, da ne preobremenite akumulatorja.

Kako lahko shranim svojo akumulatorsko kosilnico?

Ko kosilnice ne uporabljate, je pomembno, da jo hranite v hladnem in suhem prostoru. Tako boste podaljšali življenjsko dobo baterije in jo ohranili v dobrem stanju.

Prav tako je dobro, da baterijo pred shranjevanjem napolnite, saj boste tako preprečili njeno samopraznjenje.