Kdaj je čas za čiščenje fasade?

Obstaja nekaj ključnih znakov, da je čas, da zunanjosti vašega doma namenite nekaj pozornosti, nekateri od teh znakov pa morda niso tako očitni. Estetika vašega doma je odličen razlog za pranje fasade pod pritiskom, vendar obstajajo tudi drugi znaki, da je čas, da pokličete strokovnjake, in ne le, da so stvari videti neestetsko.

Lastniki hiš bi morali poskrbeti, da svoje fasade operejo vsaj enkrat na leto, da bi ohranili njihov najboljši videz.

Za električno energijo plačujete več

V nekaterih primerih lahko nakopičene snovi na zunanji strani vašega doma vplivajo na to, kako dobro se uravnavajo temperature, kar pomeni, da morajo vaša peč, toplotna črpalka ali kamin delati še toliko več, da je v vašem domu prijetno.

Streha je razbarvana in ima proge.

To je več kot le kozmetična težava, čeprav je vsekakor grda. Sčasoma lahko alge povzročijo proge ali razbarvanje strehe, kar lahko povzroči resno škodo. Odpravljanje poškodb je lahko glede na resnost poškodb precej dražje kot samo strokovno čiščenje strehe nekajkrat na leto.

Vaši žlebovi so prepolni

Čiščenje žlebov je pogosto zanemarjeno opravilo lastnikov hiš, vendar je ključnega pomena. Če so žlebovi popolnoma zamašeni in prepolni, voda ne more odtekati s strehe. To pogosto povzroči škodo na strehi in domu. S tlačnim čiščenjem lahko odstranite te zamašitve, z rednim čiščenjem žlebov pa preprečite, da bi se stanje še poslabšalo.

Ne delajte sami

Čiščenje zunanjosti hiše ali podjetja ali pranje fasad je veliko delo. Če se ga lotite sami, lahko zlahka porabite cel teden. Če k temu dodamo še slabo vreme in neizprosne sončne žarke, dobimo recept za razočaranje. Vedno je dobro, da pred pranjem pripravite svoj dom in da uporabite strokovno službo za pranje pod pritiskom. Vzemite si odmor in prepustite strokovnjakom, da poskrbijo za vse zunanje čiščenje in podrobno obdelavo.

Ali lahko mehko pranje izvedem s tlačnim pranjem?

Da, lahko! Tlačne čistilnike je mogoče prilagoditi tako, da dosežejo nižji PSI, zato so idealni za mehko pranje.

Kaj pomeni mehko pranje?

Mehko pranje vključuje čistilne kemikalije in ima nižji PSI kot tipične aplikacije za pranje pod pritiskom, zato je primerna možnost za površine, ki jih poškoduje višji PSI.

Koliko stane mehko pranje hiše?

To je odvisno od več dejavnikov, vključno z velikostjo hiše in obsegom dela. Stroške mehkega pranja lahko zmanjšate tako, da redno vzdržujete zunanjost hiše in tako odpravite potrebo po posebni pozornosti zaradi večjega števila nanosov.

Kaj je ceneje: mehko pranje ali pranje pod pritiskom?

Tudi to je odvisno od številnih dejavnikov. Velikost strukture, vrsta dela, globina madežev in potrebni materiali – vse to vpliva na ceno obeh storitev.

Kaj se šteje za pranje pod pritiskom?

Za pranje pod pritiskom velja vse od 500 PSI do več kot 3300 PSI. 500 PSI in manj se šteje za mehko pranje.