Cerada je nepogrešljiv pripomoček za zaščito vozila

Za vozila na sploh so lahko spremenljivi vremenski pogoji izjemno nevarni. V manj ugodnem vremenu je še posebej izpostavljena karoserija pa tudi stekla. Vse omenjeno pa lahko zaščiti le dobro zasnovana cerada za avto. Ta mora pokriti celotno površino vozila, saj vozilo le tako dovolj primerno zaščitimo tudi pred točo. Udrtine zaradi toče bi se namreč lahko pojavile po vsej avtomobilski površini. V tem primeru lahko nastane precej škode. Prav tako vozilo lahko precej izgubi na svoji vrednosti.

Cerada za avtomobil Audi
Zaščitite svoj avtomobil s cerado

Primerno avtomobilsko pokrivalo vam lahko odlično koristi tudi v primeru, če želite kje za dlje časa parkirati svoje vozilo. Takšno pokrivalo lahko dovolj učinkovito prepreči prav vse mehanske poškodbe zaradi vremenskih razmer pa tudi zaradi drugih udeležencev v prometu.

Na kakšen način se primerno namešča avto cerada

Sodobno zasnovana cerada za avto primerne velikosti vam pri nameščanju na vozilo ne vzame prav dosti časa. Priporočamo vam, da takšen koristen dodatek za vozilo nameščate ob vsakem daljšem parkiranju vozila. Postopek nameščanja pa je torej sila preprost. Najprej je treba vozilo parkirati, nato iz vreče vzamete pokrivalo in ga raztegnete čez celotni avtomobil.

Namestitev cerade proti toči (1. del)

Moderne cerade se lahko pohvalijo s posebnim tritočkovnim zapiranjem. Ta preprečuje, da bi veter cerado z vozila odpihnil. Na pokrivalu je torej treba najprej poiskati zaponke, ki so praviloma nameščene na sprednjem ter na zadnjem odbijaču in seveda tudi na sredini avta. Zaponke morate zapreti in dovolj dobro zategniti. Potem pa preverite še, ali so odprte tudi odprtine, ki so pomembne za kroženje zraka. S tem boste učinkovito preprečili morebitno kondenzacijo.

Ključne prednosti kakovostnega avto pokrivala proti toči

V prvi vrsti za primerno zaščito pride v poštev le dovolj kakovostna cerada za avtomobil. Ta vam v nadaljevanju lahko ponudi številne prednosti. Poglavitne pa so seveda:

  • učinkovito preprečevanje poškodb zaradi vremenskih razmer,
  • vrhunska zaščita vozila pred umazanijo, zlasti pred drevesno smolo,
  • preprečevanje kamenčkov in drugih trdih predmetov izpod gum drugih vozil,
  • enostavna montaža oziroma nameščanje, prav tako demontaža,
  • tritočkovno zapenjanje, ki odlično preprečuje, da bi veter cerado odpihnil z vozila.

Preverite vse priznane proizvajalce oziroma blagovne znamke tovrstne avto opreme. Odličnega ponudnika lahko najdete kar s pomočjo spleta.