Avto kozmetika, ki bi jo morali obvezno uporabljati na svojem vozilu

Izdelki, pod katere je vključena avto kozmetika, predstavljajo široko paleto najrazličnejših sredstev. Na voljo so avtošamponi, izdelki za zunanje čiščenje, poliranje, zaščito, izdelki za notranje čiščenje vozil, za nego plastike in gum, sredstva za vzdrževanje, letne in zimske tekočine, odmrzovalci, krpe in krpice, destilirana voda, antifriz, najrazličnejši seti ter druge vrste pripomočkov za čiščenje ter nego vašega vozila. Dobrodošla je tudi izbira najrazličnejših osvežilcev, ki k negi avta dajejo samo še piko na i.

Če želite torej svoje vozilo kar se da skrbno negovati in vzdrževati, potem je vsa omenjena avto kozmetika skorajda nujna in jo je zato treba vedno imeti pri roki.

Aplikator iz mikrovlaken za plastične površine vozila

Kozmetika za vaše vozilo bo še popolnejša, če bo vključevala prav poseben pripomoček, ki se imenuje aplikator iz mikrovlaken. Zaradi svoje strukture je takšen izdelek primeren predvsem za nanašanje najrazličnejših premazov na zunanje in notranje dele vozila.

Avto kozmetika se lahko nanaša s posebnim aplikatorjem iz mikrovlaken
Avto kozmetika za vaše vozilo bo še popolnejša, če bo vključevala aplikator iz mikrovlaken. Takšen izdelek je primeren predvsem za nanašanje najrazličnejših premazov na zunanje in notranje dele vozila.

Aplikator iz mikrovlaken lahko uporabljamo torej tako za nanašanje primernih premazov za notranje plastične površine avta kot tudi za zunanje. Takšen del avto kozmetike se lahko uporablja tudi za učinkovit nanos voskov in drugih vrst zaščit. Za pranje je povsem enostaven. Daste ga v pralni stroj, uporaba mehčalca ni potrebna.

Barva za avtomobilsko usnje

Avto kozmetika vključuje tudi posebne barve, ki so namenjene za osveževanje barve v vozilu. Lahko se uporabljajo za vse usnjene površine. Izdelek pa je namenjen za popravilo manjših prask, prav tako tudi za odrgnine ali za odpravljanje rahle zbledelosti.

Med avto kozmetiko spada tudi barva za vzdrževanje usnjenih sedežev v avtu

Preden barvo za avto usnje uporabite, mora biti površina povsem čista ter suha. Očistite jo lahko s pomočjo posebnega čistila za usnje. Za razmaščevanje se lahko uporabi kar čistilni bencin. Grobe površine je pametno zgladiti z brusnim blokom za usnje. Uporabo izdelka je dobro najprej vedno preizkusiti na kakšnem skritem mestu. Tako boste preverili, ali se izbrana barva dejansko ujema ali prihaja do prevelikih sprememb. Šele nato lahko nadaljujete na celotni površini.

Odstranjevalec voskov

Odstranjevalec voskov z avtomobilskih površin poskrbi za temeljito čiščenje voska. Uporabi pa se ga pred nanosom zaščit. Izdelek je treba razpršiti po površin ter obrisati s čisto krpo iz mikrovlaken.

Nato ponovno sperite z vodo ter uporabite čistilo za predpripravo avto površine. Nekaj časa počakate, da se površina temeljito posuši, nato nanesite še zaščito.