Pomoč v primeru nedelujočega diska

Uporaba računalnikov v današnjem svetu je skoraj nujna na vsakem delovnem mestu. Z iznajdbo SSD diskov so se prenosniki in namizni računalniki močno pohitrili. Kljub temu pa še vedno velika večina uporablja klasične mehanične diske, saj so razmeroma hitri in imajo dolgo življenjsko dobo. Tako okvara trdega diska še vedno lahko povzroči velike težave podjetjem kot tudi osebnim uporabnikom računalnika. Srečo pa imamo na voljo strokovno pomoč, ki povrne vse digitalne vsebine z diska, ki je prenehal delovati.

Reševanje podatkov iz vseh vrst medijev.
Neglede na okvaro spominskega medija, je mogoče restavriranje podatkov.

Kateri so razlogi za okvaro trdega diska?

Trdi diski, kot vse računalniške naprave, so občutljivi na določene elemente. Njihovo okvaro lahko povzročijo razne situacije, kot so poplave, nepravilno vzdrževanje računalnika, električni udari ipd. 

Zanimivo dejstvo je, da so za več kot tretjino primerov okvare trdega diska zadolženi sami uporabniki računalnika. Pogosto se zgodi, da v hitenju izbrišemo pomembno datoteko, program ipd. Seveda pa je tudi pomembno, da se zavedamo nevarnosti virusov, ki jih z odpiranjem neznane elektronske pošte nehote namestimo v operacijski sistem. Virusi so izredno nevarni, saj se lahko razširijo po omrežju podjetja, kjer lahko izbrišejo ali ukradejo gesla ter druge občutljive podatke.

Okvare diska ali operacijskega sistema

Dokaj neznano dejstvo je še dandanes to, da trdi diski ne delujejo dolgo, če so izpostavljeni visoki vročini znotraj računalniškega ohišja. To je tudi razlog, da pride do odpovedi električnega motorčka, ki skrbi za mehansko delovanje spominskih magnetnih plošč. Starost samega diska pa tudi igra veliko vlogo, saj po petih letih uporabe izgubi zanesljivost. Zato na stare diske ni priporočljivo shranjevati dragocenih podatkov.

Neglede na okvaro spominskega medija, je mogoče restavriranje podatkov. To je proces, kjer tehniki uporabijo napredna orodja za restavriranje digitalnih vsebin z SSD-jev, mehaničnih diskov, USB ključev, SD spominskih kartic ipd.

V primeru, da pa se je okvaril sam trdi disk, pa nam proces po imenu restavriranje podatkov lahko zelo pomaga.

Restavriranje podatkov z spominskih medijev

Okvara našega računalnika, zaradi katere ne moremo dostopati do naših podatkov, je lahko manj ali bolj resna. Pogosto se zgodi, da se ne okvari sam trdi ali SSD disk, ampak težava tiči druge. Napajalniki, osnovne plošče, delovni spomin in druge komponente lahko kadarkoli prenehajo delovati.

V primeru, da pa se je okvaril sam trdi disk, pa nam proces po imenu restavriranje podatkov lahko zelo pomaga. Tehniki pregledajo poškodovan spominski medij in naredijo načrt, kako obnoviti podatke na njem. Tudi, če so poškodovane magnete plošče ali spominski čipi, je v večini primerov mogoče restavrirati podatke do zelo visokega nivoja. Vedno je priporočljivo, da okvarjen trdi disk ali računalnik takoj prenehamo uporabljati in poiščemo pomoč pri strokovnjakih, ki nam bodo znali najbolje pomagati.

Restavriranje podatkov USB ključev, SD kartic ipd.
Napredna orodja za restavriranje digitalnih vsebin z SSD-jev, mehaničnih diskov, USB ključev, SD spominskih kartic ipd.