Enostaven transport z nosilci za kolesa vseh znamk

Z novimi kvalitetnimi nosilci za kolesa lahko s seboj na potovanje vzamemo kolesa vseh znamk in velikosti. Vsa kolesa enostavno namestimo in fiksiramo. Obstajajo nosilci za kolesa za fiksiranje na streho in takšni, ki se fiksirajo na zadnji del avtomobila. Nosilnost je enaka, največja razlika pa je v samem transportu. Pri strešnih nosilcih za bicikle je potrebno paziti, da ne presegamo višine posameznih tunelov ali mostov, saj lahko kolo med vožnjo poškodujemo.

Razlika med nosilci za kolesa glede na vozilo

Prek spleta lahko kupimo strešne nosilce za kolesa in takšne, ki se namestijo vlečno kljuko avtomobila. Obe vrsti nosilcev za bicikel sta povsem varni in primerni za transport. Ne moremo pa obeh uporabljati na vseh znamkah avtomobilov (Audi, Opel, Renault, …).

Kvalitetnimi nosilci za kolesa
Prikaz kako se namestijo nosilci za kolesa

Pri tistih prtljažnikih za kolesa, ki se pritrdijo na vlečno kljuko avtomobila, moramo imeti kljuko že prej nastavljeno. V kolikor tega pri nakupu avtomobila nimamo, lahko kljuko namestimo tudi naknadno.

Strešni nosilec za kolesa z adapterji

Strešni nosilci za kolesa se namestijo na streho vozila na okrogle prečke ali neposredno v T-tračnice na aluminijastih prečkah. Pritrdilni adapterji za jeklene prečke so vključeni v komplet. Kolo se na nastavek za bicikle fiksira s pomočjo gumijastih klešč za okvir kolesa. Zaradi mehkega fiksiranja z gumijastimi kleščami ne prihaja do poškodb gum bicikla. Večina okvirjev je primerna za vse vrste koles, nekateri pa so prilagojeni samo vožnji na primer ženskih koles in nanje ne moremo pritrditi moških.

Video: Nosilci za kolesa Green Valley FAST RIDE

Novi modeli prtljažnikov za kolesa imajo trakove za hitro sprostitev koles, kar pomeni, da enostavno snamemo svoje vozilo s strehe avtomobila. Pri izbiri strešnih nosilcev se moramo zavedati, da smo potem omejeni v višino vozila ter moramo biti na to pozorni med vožnjo. V primeru, da zapeljemo v nizek tunel, prehod ali pod zapornico, lahko pride do poškodb koles.

kovček za motor

Če se na dolge ture vozite ne le z avtomobilom in kolesom, ampak tudi z motorjem, vas bo zanimal tudi članek Kako izbrati ustrezen kovček za motor? Kliknite na povezavo in preberite več…

Novi nosilci za kolesa na kljuki avtomobila

Na kljuko avtomobila lahko namestimo tudi nosilce za kolesa, ki imajo možnost nagiba. Ko potrebujemo nekaj s prtljažnika, nosilce nagnemo, da odpremo prtljažnik. Nosilec ima priložene tudi roke za kolesa in trak za okvir. Zaradi varnosti pa imajo vsi nastavki za bicikle, ki se pritrdijo na kljuko avtomobila tudi varnostne luči, priključek in držalo za tablico. Velikost nosilcev se razlikuje glede na število koles, ki ga želite prevažati. Večina se odloči za nosilce za štiri bicikle, saj kasneje na njih vozijo tudi otroška kolesa in poganjalce.

Temnenje stekel avtomobila

Zaščita notranjosti našega avtomobila

Vzdrževanja svojega avtomobila je dolžnost vsakega voznika. Pri rednih pregledih vozila pa velikokrat pozabimo na dodatke, ki nam močno olajšajo vožnjo in povečajo varnost našega vozila. Temnenje stekel naprimer prepreči vdor močne sončne svetlobe. Več o temnenju stekel pa si preberite s klikom na povezavo.