Kako izbrati ustrezen kovček za motor?

Če ste velik navdušenec motorjev in enega vozite tudi sami ter se z njim pogosto odpravite na daljši potep, zagotovo potrebujete primeren kovček za motor. A izbira takšnega moto dodatka zagotovo ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. A če veste nekaj osnovnih smernic, potem je izbira zagotovo dovolj preprosta.

Predvsem je pri izbiri moto kovčka potrebno večji poudarek dajati na velikost, razporeditev prostora v kovčku, na material, na obliko in ne nazadnje tudi na samo barvo.

Velikost in razporeditev prostora v motorističnem kovčku

Če vas torej zanima kovček za motor, morate pred nakupom temeljito razmisliti o tem, kakšnega boste kupili. Zlasti je ključna njegova velikost oziroma prostornina. Ta mora biti kompatibilna z velikostjo vašega jeklenega konjička. Če je vaš motor manjši, potem naj bo tudi kovček manjši. V primeru večjega motorja si zlahka lahko omislite tudi večji kovček zanj.

Kvalitetni kovčki za motor v različnih izvedbah
Kovček za motor mora biti kompatibilen z velikostjo vašega jeklenega konjička.

Pri nakupu večjo pozornost namenite tudi razporeditvi prostora v moto kovčku. Izberite takšen kovček za motor, ki je razdeljen na vsaj dva primerno velika dela. Eden od predelov naj na primer služi za varno shranjevanje oblačil, drugega pa lahko denimo uporabite za ustrezno shranjevanje hranil, ki jih boste zagotovo potrebovali s seboj na daljši ali krajši turi.

Material, oblika in barva

Poleg same velikosti in razporeditve v moto kovčku, je ključno še to, iz česa je narejen. Bistveno je, da je material dovolj trpežen. S tem se namreč podaljša tudi njegova obstojnost oziroma sama življenjska doba. Obenem se vam takšen dodatek ob padcu ne bo kar tako hitro poškodoval.

Video vodič kako namestiti kovček za motor

Kar pa se tiče same oblike motorističnega kovčka, je na voljo kar nekaj različnih vrst. Izbira je zlasti odvisna od vašega lastnega okusa, prav tako od funkcionalnosti. Številnim motoristom je pri izbiri kovčka pomembna še barva. Pogosto se odločijo za takšen odtenek, ki se dobro ujame z barvo motorja.

Vse večje povpraševanje po motoristični opremi

Tudi na naših cestah je vsako leto opaziti vse več motoristov. Posledično se nenehno povečuje povpraševanje po številnih kosih motoristične opreme. K sreči imamo na domačem trgu dovolj dobro založenih specializiranih prodajaln s tovrstno opremo. Na voljo so tudi spletne motoristične trgovine, kjer lahko praktično kupite kar koli potrebujete za udobno, prijetno in varno vožnjo.

Med vso opremo za motorje, ki se v zadnjem času na veliko prodaja, pa so torej zelo zaželeni tudi kovčki za motor. Predvsem po njih posegajo tisti motoristi, ki se tu in tam podajo tudi na nekoliko daljše ture.

Če vozite skuter pa preberite članek, ki vam bo pomagal še pri izbiri čelade za skuter.