HR domena za nove spletne strani

Širjenje poslovanja je dandanes pomembno za vsakega podjetnika, ki bi rad uspešno in cvetoče podjetje. Hrvaški trg predstavlja velik potencial za rast za lokalne in tudi tuje podjetnike. Ker pa je dandanes ključno orodje za doseganje kupcev spletna stran, je potrebno prvo izbrati njeno ime. Uporaba HR domene je najboljši način za prodajo izdelkov in storitev hrvaško govoreči publiki. Različni ponudniki spletnih storitev nam olajšajo registracijo omenjene domene in uredijo vso potrebno dokumentacijo. S tem je osebnim in fizičnim uporabnikom močno olajšan začetek poslovanja, kar je neprecenljivo.  

HR domena uživa visok nivo zaupanja

Različne raziskave so pokazale, da potencialni kupci veliko bolj zaupajo lokalnim spletnim stranem. Zato je ključnega pomena, da je HR domena aktivna na naši spletni strani, če se želimo približati hrvaško govoreči publiki.

HR domena za hrvaški trg
Uporaba HR domene je najboljši način za prodajo izdelkov in storitev hrvaško govoreči publiki.

Zakup HR domene je odličen za nova kot tudi obstoječa podjetja, ki želijo poslovati na Hrvaškem. Tako se bo povečala prepoznavnost podjetja na omenjenem trgu, kjer je trenutno ogromno priložnosti za poslovno rast. Priporočeno je, da za širitev poslovanja v druge države vedno uporabljamo lokalne končnice. Končni kupci veliko bolj zaupajo domačim spletnim stranem v primerjavi s tujimi. To pa poveča konverzijo in prinese mnogo novih priložnosti poslovanja.

Preberite si še naslednji članek: WordPress optimizacija – učinkovito delovanje spletnih strani

Eden od priljubljenih načinov optimizacije je uporaba WordPressa, s čimer zagotovimo hitro in učinkovito delovanje spletne strani, kar poveča zadržanje obiskovalcev na naši strani. WordPress optimizacija je prijazna tudi za začetnike, saj ponuja orodja, s katerimi lahko optimiziramo vsebino na svoji spletni strani.

Končnica .COM.HR za osebne in poslovne uporabnike

Dandanes imamo na voljo številne izpeljanke različnih končnic za spletne strani. Mogoče je registrirati tudi .COM.HR končnico, ki je namenjena osebnim in poslovnim uporabnikom. Njena prednost je, da v imenu vsebuje .COM, ki je najbolj poznana končnica na svetu in tudi .HR, ki pa je državna domena za Hrvaško. Lahko bi rekli, da je zaradi tega bolj zaželena in zaupanja vredna po celotni hrvaški regiji. Obenem pa ji tudi zaupajo tujci, kar je velika prednost pri prodaji preko spleta.

Za vodenje HR domen je zadolžen CARNET, ki je kratica za Croatian Academic and Research Network. Omenjena skupina skrbi za določanje pravil pri registraciji domen HR in .COM.HR.

Pravila za registracijo HR domene

Združba CARNET skrbi za pravila in pogoje registracije domen z lokalno končnico na Hrvaškem. Registracija HR domene je mogoča za fizične in tudi pravne osebe, vendar z izjemami. Fizične osebe morajo imeti OIB številko, pravne osebe pa morajo biti registrirane na ozemlju Evropske unije. Tudi, če omenjenih pogojev ne izpolnjujemo, lahko ponudnik gostovanja uredi pravno dokumentacijo, da je legalna in nam omogoča uporabo spletne strani z .HR ali .COM.HR končnicami.

Kako registrirati domenu?

Načeloma je tako, da so HR domene malenkost dražje od drugih. Temu je tako, ker so zelo zaželene s strani raznih podjetnikov in osebnih uporabnikov. Ker je Hrvaški trg še dokaj neizkoriščen, je zakup omenjene domene za mnoge uporabnike odlična odskočna deska za doseganje novih poslovnih priložnosti in rasti.