Od fotografij do fotoknjige – kako poročni fotograf ohrani vaše spomine

Obstaja veliko razlogov, zakaj je najem profesionalnega fotografa za posebne dogodke ključnega pomena. Le na ta način si boste zagotovili kakovostne in primerne slike za vaš dogodek, hkrati pa boste lahko brez skrbi uživali v posebnem dnevu. Poročni fotografi bodo prav tako poskrbel, da bodo fotografske posnetke primerno shranili in jih ne boste izgubili ali izbrisali. Poleg tega bodo profesionalni fotografi lahko ujeli prave trenutke, ki jih lahko amaterski fotografi pogosto spregledajo, in bodo fotografske posnetke ustrezno obdelali, da boste prejeli slike , ki so vrhunske kvalitete.

Poročne fotografije so spomin na ljubezen in srečo, ki sta jih izžarevala na vajini poroki. Naj vama ostanejo kot trajen spomin.

V prvih nekaj dneh po poročnem fotografiranju boste dobili nekaj prvih fotografij, medtem ko se preostale razvijejo v šest do dvanajstih tednih. Število fotografij je dovolj za celo nočno klepetanje s prijatelji in obujanje spominov. Če še niste naročili fotoknjige, boste ob prejemu unikatnega USB ključka na svoj naslov z njo imeli priložnost, saj poročni fotografi sodelujejo s priznanimi ponudniki fotoknjig po svetu, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost. Zahvaljujoč tem knjigam jih boste lahko prelistali in se spominjali poročnega dne vse življenje. Ključno je, da fotografi posnamejo nepozabne trenutke, ki vam jih bodo s fotografijami ohranili za večno.

Katerega poročnega fotografa izbrati?

Ko najdete potencialnega poročnega fotografa, mu pošljete povpraševanje in če se oboje strinjate, se dogovorite o vseh nadaljnjih podrobnostih. Fotografi vam bodo z veseljem svetovali in vam priporočali najboljše možnosti za vaše posebno obdobje. Nato se sestavi pogodba in običajno je za potrditev potreben tudi depozit. Koliko časa vnaprej je potrebno rezervirati poročnega fotografa je odvisno od njegovega dela. Nekateri so bolj zasedeni, drugi pa manj, zato je najbolje poiskati fotografa takoj, ko se odločite za poroko. Poleg tega je sezona prav tako pomembna, saj je v poletnih mesecih več porok, kar lahko oteži najemanje vrhunskega poročnega fotografa.

Običajno je za manjše poroke priporočljivo rezervirati poročnega fotografa približno en mesec vnaprej, medtem ko je za večje poroke priporočljivo, da se obrnete na fotografa vsaj nekaj mesecev vnaprej, da si zagotovite izbran termin. Ker je poroka eden najbolj pomembnih dogodkov v vašem življenju, je najbolje, da kontaktirate fotografa čim prej, da si zagotovite najboljšo možnost.

Fotografije, ki jih boste prejeli na koncu, bodo običajno v digitalni obliki, vendar jih lahko tudi naročite kot foto knjigo (za to morate običajno doplačati).

Večina fotografov digitalno obdela fotografije preden vam jih posredujejo, saj se samo tako lahko zagotovi želeno kakovost. Zelo redko boste našli poročnega fotografa, ki ne bi digitalno obdelal vaših fotografij, saj to velja za ključni del celotnega procesa, ki zagotavlja najboljše rezultate.