Zaščita notranjosti našega avtomobila

Vzdrževanja svojega avtomobila je dolžnost vsakega voznika. Pri rednih pregledih vozila pa velikokrat pozabimo na dodatke, ki nam močno olajšajo vožnjo in povečajo varnost našega vozila. Veliko je možno storiti s temnenjem stekel, ki prepreči vdor močne sončne svetlobe. Obenem pa tako nepridiprave odvrnemo od tatvine, saj težje vidijo v notranjost kabine. Zaščita pred soncem je izredno pomembna tako pozimi kot tudi poleti. Temu je tako, saj je pozimi sonce nižje na nebu, zato nas lahko zaslepi v vseh urah dneva. Poleti pa močni UV žarki počasi zbledijo tkanino ali usnje sedežev.

Temna stekla prepustijo manj UV žarkov v kabino avtomobila

Vsak izmed nas se lahko strinja, da je naš avtomobil izredno pomemben in dragocen pripomoček. Tako je smiselno, če ga obdržimo v najboljšem stanju, ko ga uporabljamo. Sonce lahko pusti veliko škode na našem jeklenem konjičku. Za to so večinoma zadolženi UV žarki, ki prodrejo v notranjost našega vozila. Pred temi se lahko zaščitimo z različnimi ponjavami proti soncu, vendar niso najbolj učinkovita oprema.

Temnenje stekel avtomobila
Temnenje stekel tudi ojača strukturo samih stekel našega vozila

Veliko večjo učinkovitost nam nudi temnenje stekel našega avtomobila. Tako bomo vedno imeli zaščito pred močnim soncem, ne da bi potrebovali s seboj prevažati dodatno opremo. Poleg tega pa se v našem vozilu ne bo pričela nabirati vročina, ki je lahko dokaj škodljiva za plastične dele armature, LCD zaslone in druge komponente. In še nasvet. Cerada za avto prav tako ščiti vaš avtomobil pred soncem.

Zatemnjena stekla preprečijo tatvine

Pri uporabi našega avtomobila se bomo težko izognili situaciji, kjer bomo morali vozilo pustiti parkirano dalj časa brez nadzora. Med tem časom se lahko zgodijo različne nezaželene stvari. Veliko nevarnost predstavljajo ravno nepridipravi, ki opazijo morebitne dragocenosti v notranjosti kabine.

Video: Kaj morate vedeti preden zatemnite stekla avtomobila

Tako lahko hitro kaj ukradejo in nam povzročijo veliko škode. Če pa ima naše vozilo zatemnjena stekla, lahko nepridiprave to odvrne od tatvine. To pa zato, ker ne bo v našem vozilu opaznega skoraj nič. Tako ne bodo videli dragocenih predmetov, kot so denarnica, pametni telefon ipd., ki smo jih pozabili v svojem vozilu.

Temna folija zaščiti stekla pred razbitjem

Vsa nova vozila uporabljajo stekla, ki vsebujejo veliko lepila. To prepreči poškodbe potnikov v primeru trka. Kljub temu pa se lahko pri močnih udarcih delčki stekla odlomijo in povzročijo poškodbe. Če stekla zatemnimo s folijo, ta prepreči njihovo razbitje. Tako je manjša možnost letečega stekla, kar močno poveča varnost voznika in potnikov. Poleg tega pa temnenje stekel tudi ojača strukturo samih stekel našega vozila. S tem se močno zmanjša močnost, da bodo različni udarci povzročili razbitje stekel.

Zatemnjena stekla povišajo vrednost našega vozila

Vsaka malenkost na našem avtomobilu mu doda nekaj tržne vrednosti. To lahko storimo s novimi platišči, koritom prtljažnika, preprogami za avto ipd. Veliko vrednosti pa dodajo stekla, ki smo jih zatemnili. Naš avtomobil bo izgledal bolj prefinjeno in športno. Tako ga bomo lahko lažje prodali v prihodnosti, če bomo to tudi želeli. V vsakem primeru pa nam zatemnitev stekel ponuja številne prednosti, ki močno povečajo varnost vožnje in olajšajo vzdrževanja našega avtomobila.

Če želite torej svoje vozilo kar se da skrbno negovati in vzdrževati, potem je Avto kozmetika, ki bi jo morali obvezno uporabljati na svojem vozilu skorajda nujna in jo je zato treba vedno imeti pri roki.

Tudi prtljažnik vozila se lahko zelo hitro umaže in težko očisti, kar dobro veste tudi sami.  V takšne namene bi bilo precej bolje uporabljati kar Gumijasta korita za prtljažnik avtomobila odličnega in skrbnega dizajna.