Izberite pravi model za nego vaše trate za zdravo in bujno rast skozi vse leto

Če ima manjšo površino zelenice, je na voljo ročni prezračevalnik trave, vendar se pri večjih tratah priporoča prezračevalnik trave z motornim pogonom. Električni ali bencinski prezračevalnik trave se ponašata z več pritrjenimi dvojnimi noži, ki jih lahko preprosto prilagodimo v več stopnjah. Tako lahko dosežemo odlične rezultate, prihranimo čas in energijo ter dosežemo enakomerno globino prezračevanja. Te naprave imajo velik doseg in omogočajo učinkovito prezračevanje tudi na ilovnatih ali suhih tleh ter na velikih površinah. Zaradi natančne nastavitve nožev se trate enakomerno in nežno prezračijo, ne glede na to, ali uporabljamo električni ali bencinski prezračevalnik. Te naprave so učinkovite tudi pri prezračevanju večjih trat.

Vaš vrt bo vedno zdrav in lep, če ne pozabite na pomembnost prezračevanja trave.

Ohranite zelenico zdravo in bujno skozi vse leto

Prezračevalnik je odlična izbira za profesionalno nego vaše zelenice. Z rahljanjem zelenice odstranjujete mah in plevel ter zagotavljate zrak, ki ga trava potrebuje za dihanje, kar ohranja zelenico zdravo. S tem si priskrbite prostor za močna stebla in zagotovite, da travo raste svobodno in zdravo. Uporabljate lahko tudi brezžične naprave, ki delujejo na baterijski pogon in vam nudijo največjo svobodo.

Prezračevanje ali vertikutiranje je postopek, pri katerem se travna ruša navpično zareže s posebnim orodjem. Prezračevalniki trate imajo dvojne nože, ki prodrejo v tla in odstranijo mah, zaraščen zgornji sloj trave in plevel. S tem se oživi trato in ji omogoči dostop zraka, vode in hranil do korenin za optimalno rast. Najboljši čas za prezračevanje je od marca do septembra pri temperaturah nad 10 stopinj Celzija. Med vročinskimi valovi je bolje prezračevanje prestaviti, da se prepreči izsušitev trave. Najboljši čas za prezračevanje je pomlad, ko temperatura stalno presega 10 stopinj Celzija in trava že močno raste. Trata je dovolj odporna za prezračevanje po tretji ali četrti košnji, medtem ko sta meseca april in maj najprimernejša za nego trate.

Izberite učinkovit prezračevalnik trate za bujno rast

Prezračevalnik trate je naprava, ki lahko razvaja vašo trato in ji vrne bujno rast ter prelep videz. Z rednim odstranjevanjem maha, plevela in zaraščenih vrhnjih slojev lahko pomagate trati z električnim ali bencinskim prezračevalnikom. Za manjše površine je morda dovolj preprost ročni prezračevalnik trate, medtem ko so za večje površine priporočljivi prezračevalniki trate na motorni pogon. Pri prezračevanju se delajo nekaj milimetrov globoke zareze v travno rušo, kar omogoča prezračevanje tal in odstranitev plevela in motečih korenin. Električni prezračevalnik trate in bencinski prezračevalnik trate sta odlični izbiri za učinkovito odstranjevanje zaraščenega vrhnjega sloja trave. Oba imata sedem pritrjenih dvojnih nožev, ki jih lahko nastavite v šestih stopnjah, tako da boste vedno dosegli odličen rezultat.

Pri izbiri prezračevalnika trate lahko upoštevate faktor stroškov in velikosti površine. Prezračevalnik trate na motorni pogon je odličen za velike trate ali za tla, ki so ilovnata ali suha, saj vam zagotovi prihranek časa in napora ter enakomerno globino. Prezračevalniki trate se uporabi dvakrat letno, najbolje spomladi ali jeseni, v primeru vročinskih valov ali mokrih tal pa naj se prezračevanje ne izvaja.