Pomembna vloga kopalniških svetil

Kopalnica je za marsikoga med vami eden od najpomembnejših prostorov vašega doma. Vanjo lahko vstopate skozi cel dan, pomembnejšo vlogo pa zagotovo zavzame zgodaj zjutraj in preden se odpravite k nočnemu počitku. V vseh primerih ključno vlogo zavzamejo tudi kopalniška svetila.

Pogosto se niti ne zavedamo, kako pomembno vlogo imajo svetila v kopalnici, še posebej ko opremljamo takšen prostor. Ko ga pričnemo uporabljati, pa bi v povezavi s svetili v kopalnici seveda hitro kaj spremenili. Če nimamo dovolj lastnih izkušenj z nameščanjem svetil po domu, nam tudi pri tem lahko koristno pomagajo najrazličnejši svetovalci, na primer notranji oblikovalci oziroma arhitekti.

Kopalniške luči in vpliv na nas

Dejstvo je, da razsvetljave v kopalnici ne gre podcenjevati. V tem prostoru namreč opravljamo najrazličnejša opravila, pri katerih ima pomembno vlogo tudi primerna svetloba. V kopalnici se na primer češemo, brijemo, ličimo in opravljamo še številne druge dejavnosti, pri katerih moramo seveda dobro videti.

različna kopalniška svetila
Kopalniška svetila imajo pomembno vlogo v kopalnici, še posebej ko opremljamo takšen prostor.

Izbrati je torej potrebno takšna kopalniška svetila, ki nam lahko s svojo obliko omogočijo dovolj intenzivno in tudi ustrezno razpršeno svetlobo. Dandanes so v trendu takšne kopalnice, ki vključujejo precej velika ogledala. Ta pa seveda imajo večje število kopalniških luči.

Vrste luči za kopalnice

Kopalniška svetila so lahko izjemno raznolika. Izbirate lahko med stropnimi lučmi za kopalnice, reflektorji, stenskimi lučmi, vgradnimi kopalniškimi lučmi ter podobno. Ključna je seveda tudi osvetlitev ogledala. Na voljo so na primer LED ogledala za kopalnico, ki imajo že predhodno vgrajena LED luči. Prav tako je na voljo kopalniška razsvetljava, ki se namešča nad ogledalom. V tem primeru luči lahko namestite tudi naknadno.

100 najboljših idej za osvetlitev majhne kopalnice z različnimi kopalniškimi svetili

Različne vrste kopalniških luči lahko najdemo v specializiranih prodajalnah z razsvetljavo. V takšnih prodajalnah nam lahko zelo dobro svetujejo tudi strokovno podkovani in izkušeni prodajalci. Med drugim lahko najdete še nekatere koristne pripomočke, ki so prav tako povezani s kakovostno kopalniško osvetlitvijo.

Kopalniška svetila iz različnih materialov

Pomembno je, da kopalniških luči ne kupujemo zgolj z očmi, ampak nas mora zanimati tudi material, iz katerih so izdelane. Vedeti moramo, da lahko svetilke iz pločevine sčasoma korodirajo, zato je najbolje, da se poceni kosom kar izognemo.

Prodajalce svetil raje vprašamo za kopalniška svetila, ki so narejena iz kakovostnih zlitin, plastike ali modernega stekla.