Izbira akumulatorskih kosilnic za bolj prijetno izkušnjo košnje

Če ste naveličani hrupa kosilnic, dolivanja bencina ali zapletanja električnega kabla, potem so akumulatorske kosilnice prava izbira za vas. Delujejo na litij-ionske baterije, so zelo tihe in ne ovirajo vas z dolgim električnim kablom. Edina stvar, na katero morate pomisliti, je, da baterijo popolnoma napolnite pred košnjo. Preglejte ponudbo različnih modelov akumulatorskih kosilnic, preverite njihove lastnosti, specifikacije in izberite tisto, ki ustreza vašim zahtevam.

Pri akumulatorskih kosilnicah obstajata dve vrsti:

  1. Potisne akumulatorske kosilnice so nekoliko lažje in cenovno bolj ugodne. Primerne so za manjše travnate površine in so enostavne za uporabo.
  2. Samohodne akumulatorske kosilnice so primerne za večje travnate površine in izjemno lahke za uporabo. S samohodnim pogonom se ne boste tako hitro utrudili kot pri potisnih kosilnicah.

Pri izbiri akumulatorske kosilnice je zelo pomembno preveriti čas delovanja baterije. To pomeni, koliko površine lahko pokosite brez vmesnega polnjenja. Na voljo so kosilnice, ki zmorejo kositi površine od 150 m2 do 2000 m2.

Z akumulatorskimi kosilnicami boste uživali v tihi in udobni košnji, brez nepotrebnega hrupa ali motečega kabla. Preverite različne modele in izberite tisto, ki bo najbolj ustrezala vašim potrebam, da si olajšate delo in uživate v lepi negovani trati.

Brez hrupa, brez izpušnih plinov – prijazna do vas in okolja.

Kaj morate upoštevati pri nakupu kosilnice?

Pri izbiri kosilnice je pomembno upoštevati več dejavnikov. Tu so nekatere ključne stvari, na katere morate biti pozorni:

  1. Izbira samohodne kosilnice: Samohodna kosilnica je lahko s sprednjim ali zadnjim pogonom. Samohodna kosilnica vam olajša košnjo, še posebej na neravnih površinah ali pobočjih. Pazite na nastavljivo hitrost samohodne kosilnice.
  2. Širina košnje: Širina rezila je pomembna, saj določa, koliko trave kosite naenkrat. Za manjše vrtove zadostuje približno 30 cm, medtem ko bodo za večje vrtove potrebne širše kosilnice, v razponu od 35 cm do 40 cm ali več.
  3. Višina košnje: Višina košnje lahko prilagajate glede na sezono in trenutno stanje trate. Začnite z višjo višino in jo postopoma znižujte med rastno sezono.
  4. Dolžina kabla: Če uporabljate električno kosilnico, bodite pozorni na dolžino kabla. Preverite, ali je dovolj dolg za dosego najbolj oddaljenih delov vrta. V primeru premajhne dolžine kabla razmislite o uporabi podaljška ali prehodu na akumulatorsko ali bencinsko kosilnico.
  5. Teža: Teža kosilnice je pomembna, saj vpliva na enostavnost potiskanja in manevriranja. Izberite kosilnico, ki jo boste lahko udobno upravljali.
  6. Posoda za zbiranje trave: Preverite kapaciteto posode za zbiranje trave. Večja posoda pomeni manj pogosto praznjenje.
  7. Mulčenje/recikliranje: Nekatere kosilnice omogočajo drobljenje pokošene trave na zelo majhne delce. To omogoča, da drobno narezana trava ostane na trati kot naravno gnojilo, kar prispeva k zdravi zeleni barvi trate.

Pri nakupu kosilnice upoštevajte te faktorje, da izberete kosilnico, ki ustreza vašim potrebam in vašemu vrtu. S tem boste zagotovili učinkovito košnjo trave in olajšali svoje vrtnarske naloge.