Katere škarje za živo mejo izbrati?

Škarje za živo mejo so bistvenega pomena za striženje visoke žive meje. Dolžino rezanja, rezila in razmik med zobmi je treba premišljeno izbrati tako pri bencinskih škarjah za živo mejo kot pri škarjah za živo mejo na baterije. 

Katere škarje bomo izbrali?

Pomembne lastnosti, katere je potrebno pri nakupu upoštevati, pa so odvisne od tipa škarij za živo mejo. Obstajajo:

  • bencinske
  • električne
  • akumulatorske.

Škarje za profesionalno uporabo

Ste podjetnik na področju vzdrževanja ali pa le imate ogromno živo mejo?

Odločite se za bencinske škarje za živo mejo , s tem boste pridobili veliko in prihranili tudi ogromno časa. Zagotovo boste bolj učinkoviti in samostojni.

Vzdrževanje bencinskega motorja vas prestraši in želite obrezati impozantno živo mejo lovorja, ki omejuje vašo posest? Baterijske škarje so vaš zaveznik. Z izbiro 36-voltne (V) baterije tekmujete z nekaterimi bencinskimi škarjami za živo mejo, z dodatno baterijo pa še podaljšate čas uporabe.

Baterijske škarje za živo mejo so enostavne za uporabo.

Obrežite bližnjo živo mejo 

Ali imate za striženje kratko dolžino žive meje ne predaleč od električne točke in želite lahke škarje za živo mejo? Električne škarje za živo mejo s kablom ponujajo povprečno moč 600 vatov (W) in so primerne za živo mejo v bližini. Ker so lahke, so električne škarje z vrvico hit pri ženskah.

Kako delujejo škarje za živo mejo?

Rezila merijo med 40 in 75 cm, njihova dolžina pa glede na njihovo težo in moč. Določimo jo glede na širino vaše žive meje. Obrezovalnik za živo mejo je sestavljen iz bencinskega ali električnega motorja, ki krmili gibanje kosilnih palic, sestavljenih iz dveh nazobčanih in ostrih rezil. Z drsnim gibanjem ta rezila režejo veje v stiku s svojimi simetrično razporejenimi zobmi.

Bencinske škarje za živo mejo imajo 2-taktni ali 4-taktni motor; njihova prostornina se razlikuje od enega motorja do drugega in vpliva na njihovo zmogljivost. Električne škarje so lahko na kabel ali na baterije; moč (W) se razlikuje za električne škarje, medtem ko intenzivnost (V) in amper ura (Ah) določata kapaciteto baterije (moč in avtonomijo).

Torej, katere škarje pridejo v poštev za vaše potrebe? Kakšna je velikost žive meje, katero obrezujete? Kako kompleksna je? Predvsem pomembno je, da poiščete škarje, ki se bodo skladale z vašimi potrebami. Na trgu je kar nekaj različnih, od različnih blagovnih znamk, proizvajalcev, tako da lahko prav vsak za svoje potrebe najde najbolj primerne in ustrezne.

cev za vodo s samodejnim navijanjem

Lažji način za zalivanje vrta

Vsak lastnik svojega lastnega vrta se zaveda, da je zalivanje izredno pomembno. Orodja za zalivanje rož, trave in drugih rastlin so mnoga.