Opornica za koleno se ponaša s tremi ključnimi funkcijami

Ste vedeli, da vaše koleno predstavlja največji, najbolj obremenjen in tudi najbolj kompleksen sklep v telesu? Pri gibanju nam takšen del telesa zagotovi primerno stabilnost ter pokončno držo. Na žalost pa je koleno zelo pogosto zaradi takšne izpostavljenosti podvrženo številnim poškodbam, obrabi in ne nazadnje še bolečinam. Bolečina se v njem lahko pojavi iznenada. Nastopi pa lahko tako med samo aktivnostjo kot tudi med počitkom.

Kolensko bolečino lahko omilimo na različne načine. Ena od učinkovitih rešitev je zagotovo izvajanje vaj za krepitev stegenskih mišic. V veliko pomoč pa nam je ne nazadnje lahko tudi opornica za koleno.

Stabilizacija, zaščita in olajšava bolečin v kolenu

Zakaj je opornica za koleno na splošno tako priljubljen medicinski pripomoček? Takšen izdelek ima namreč tri zelo pomembne funkcije, ko gre za kolenske bolečine. Odlično namreč poskrbi za stabilizacijo, zaščito pa tudi za samo olajšavo bolečine v kolenu.

Opornica za koleno preprečuje preobremenitve in poškodbe

Če vas torej boli koleno, se vam priporoča nošenje kolenske opornice. Pri športnih aktivnostih pa se takšen pripomoček lahko uporablja v preventivne namene, in sicer za učinkovito preprečevanje poškodbe kolena. Tudi v primeru že obstoječih težav ima opornica izjemno terapevtsko funkcijo za zdravljenje poškodb kolena ali za lajšanje bolečine v kolenskem sklepu.

Ne spreglejte: Flaške za vodo za večkratno uporabo

Kolenske opornice na voljo v več različnih oblikah

Na trgu je na voljo opornica za koleno v več oblikah, velikostih in iz različnih materialov. Med seboj se razlikujejo tudi glede na samo zasnovo in ne nazadnje tudi po stopnji stabilizacije ter podpore kolena.

Vodnik, kako izbrati opornico za koleno za artritis ali bolečine v kolenu

Kompresijska opornica za koleno na primer poskrbi za enakomeren, krožni pritisk na predel kolenskega sklepa. Za športne aktivnosti je dobrodošla opora, ki dobro skrbi za delovanje kolenskega sklepa brez omejitve gibanja. Za razbremenitev kolenskega sklepa pa je zagotovo najbolj zaželena stabilizacijska kolenska opornica.

Primerna namestitev medicinskega pripomočka za koleno

Če si na kolenu želite imeti povsem ustrezno stabilnost, zaščito in poskrbeti za lajšanje bolečine, mora biti seveda opornica povsem pravilno nameščena. Prvi pogoj je torej popolno prileganje. Pomembno je, da ni nameščena preveč ohlapno. Tesno se mora prilegati kolenu. Le na takšen način namreč lahko dosežemo potreben stabilizacijski učinek sklepa v kolenu. To pa seveda pripomore tudi k lajšanju bolečine.