Poskrbimo za zdravje svojih oči

Naše oči so izredno občutljiv organ, ki mora vedno delovati brezhibno. Zato je izredno pomembno, da zagotovimo, da je naš vid vedno v vrhunskem stanju. To najhitreje storimo, če opravimo okulistični pregled. Obstaja mnogo razlogov, zakaj je dobro, če ga opravimo vsaj enkrat letno. Res je, da nihče ne želi videti zamegljeno ali slabo, vendar nam lahko preprost pregled našega vidu poda podatke o zdravstvenem stanju celotnega telesa in ne samo oči. 

Preprečitev bolezni vida

V današnjem svetu so bolezni oči v izrednem porastu. Posebej so prizadeti otroci in mlajši ljudje, ki razvijejo simptome miopije. To je bolezen, ki povzroča kratkovidnost in včasih tudi slepoto. Če je ne zdravimo, se lahko stanje hitro poslabša in povzroči glavkom ali ločitev mrežnice. 

Okulistični pregled je namenjen, da se začetne znake bolezni oči hitro prepozna. Tako lahko pričnemo z zdravljenjem takoj in preprečimo poškodbe oči. Tudi, če že imamo začetne znake resne bolezni, kot je miopija, so naše možnosti, da jo pozdravimo izredno visoke.

Omogočimo našim otrokom boljše življenje

Neglede na našo starost, se lahko vedno naročimo na okulistični pregled. To je še posebej pomembno pri otrocih, ki potrebujejo oster vid za sledenje učni snovi v šoli. Enako pomemben je za igranje in za razvoj motoričnih sposobnosti. 

Z obiskom pri okulistu lahko našim otrokom zagotovimo najboljše otroštvo, saj se bodo brezskrbno lahko igrali ter razvijali svoje sposobnosti.

Preberite si še naslednji članek: Jasen vid v sončnem vremenu

Da bi našli prava sončna očala, je treba upoštevati nekaj dejavnikov .Eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri iskanju sončnih očal z dioptrijo, je stopnja zaščite, ki jo nudijo. Pomembno je, da poiščete sončna očala, ki nudijo 100-odstotno UV-zaščito, saj tako zaščitite svoje oči pred škodljivimi sončnimi žarki. Drugi dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je slog sončnih očal.

Oči so vpogled v naše telo

Veliko ljudi se ne zaveda, da nam okulistični pregled lahko reši življenje. Skrivnost je v tem, da se v naših očeh lahko opazijo težave z drugimi deli v našem telesu. Okulist lahko s pregledom naših oči zazna:

  • Visok krvni tlak
  • Visok holesterol
  • Diabetes
  • Razne druge bolezni, kot so rak

Okulist pregleda majhne krvne žilice v naših očeh, ki so odličen pokazatelj zdravja celotnega žilnega sistema v našem telesu. Tako se hitro opazijo razlike v delovanju in zdravju žilic, ki kažejo na hipertenzijo, hiperholesterolemijo in druge nevarne bolezni. Na podlagi tega nas lahko okulist pošlje drugemu zdravniku, ki izvede bolj natančne raziskave.

Redni pregledi so pomembni

Prej smo omenili, da je obisk pri okulistu potrebno opraviti vsaj enkrat letno. To je zaradi tega, ker je glavkom vedno bolj razširjena bolezen oči. Dejstvo je, da ne opazimo, da je z nami karkoli narobe, dokler ne zaznamo resno poslabšanega vida. Če je bolezen v naprednem stanju, je zdravljenje oteženo, zato so redni pregledi izredno pomembni. 

Izbira kvalitetnega okulista je zelo pomembna, saj bomo tako prišli do najbolj natančne diagnoze. Priporočamo obisk spletne strani www.mojoptik.si, kjer se lahko naročimo na pregled. Obenem imajo na spletni strani veliko napotkov za ohranjanje zdravih oči ter celoten spekter očal, stekel za očal ter kontaktnih leč.