Vse bolj priljubljena viseča stropna svetila

Ker so viseča stropna svetila tako zelo raznolika, ni prav nič čudnega, da postajajo vse bolj priljubljena izbira pri opremljanju stanovanj in drugih objektov. Na voljo so v različnih oblikah, dimenzijah in barvah. Obenem so tudi izjemno funkcionalna, saj jih praktično lahko nameščamo v katerem koli prostoru. Njihova ključna prednost je zagotovo tudi to, da zavzamejo precej manj prostora v primerjavi s talnimi ali pa namiznimi svetilkami.

Sicer pa se stropna razsvetljava lahko koristno uporablja kot glavno svetilo ali pa je namenjena tudi za dekoracijo. Najpogosteje se uporablja za razsvetljavo delovne površine, na primer za kuhinjski pult. Delovna površina je zaradi usmerjene in osredotočene svetlobe zelo dobro osvetljena. Viseča stropna svetila so prav tako zelo dobrodošla v jedilnicah, kjer se nameščajo nad mizo.

Lestenci
Med bolj popularna stropna svetila sodi tudi lestenec. Tudi ta poskrbi za dobro razpršitev svetlobe po celotnem prostoru. Lestenci so prav tako lahko najrazličnejših oblik. Posledično z njimi lahko opremimo številne prostore našega doma. Zagotavljajo lepo, nežno in povsem nevsiljivo svetlobo, ki ni moteča za naše oči. Lestenec naj bo na sredini prostora za dovolj svetlobe nad sedežno garnituro.

Lestenec za razpršitev svetlobe po celotnem prostoru

Med bolj popularna stropna svetila sodi tudi lestenec. Tudi ta poskrbi za dobro razpršitev svetlobe po celotnem prostoru. Lestenci so prav tako lahko najrazličnejših oblik. Posledično z njimi lahko opremimo številne prostore našega doma. Zagotavljajo lepo, nežno in povsem nevsiljivo svetlobo, ki ni moteča za naše oči. Poleg kopalniških svetil so v kopalnici že nekaj časa zelo modni lestenci, če je seveda kopalnica dovolj velika, lestenec obesite nad kad, ob in nad ogledalo pa namestite zidne LED svetilke.

Izberite takšen lestenec, ki bo obenem učinkovit, prav tako pa bo dopolnjeval uporabo žarnice z želeno jakostjo. Ne nazadnje pri izbiri ne pozabite niti na sam izgled.

Uporaba visečih svetil v dnevnem prostoru

Čeprav so svetila na sploh zelo majhen delček pohištva, pa so izjemno pomembna. V prvi vrsti osvetljujejo prostore, ko zmanjka dnevne svetlobe. Prostor pa lahko dodatno popestrijo z estetsko dovršenostjo in pravilno stilsko kombinacijo. Ker jih praviloma izbiramo za daljše časovno obdobje, je treba pri izbiri paziti na vrsto dejavnikov, kot so na primer velikost, barvna svetloba, poraba električne energije, tip žarnice, stilsko ujemanje.

Še zlasti pa je treba paziti pri izbiri svetila za dnevni prostor, saj v njem preživimo skorajda največ časa. V takšen prostor se dobro poda luster, torej stropno svetilo. Slednjega pa lahko primerno kombiniramo še z drugimi vrstami. Dobrodošla so tudi namizna, viseča in reflektorska svetila, samostoječe in stenske svetilke, ne nazadnje tudi plafonjere.

Luster za dnevno sobo je običajno izdelan iz aluminija, jekla, plastike, stekla, lahko tudi iz akrila ali tkanine. Izbirate lahko med številnimi barvnimi odtenki.